Arie de Rek, geboren in 1912 te Haarlem. Hij groeide op in Haarlem en ging op zijn 25e (1937) naar Duitsland om te werken in de DKW fabriek. Toen de oorlog in 1945 afgelopen was begon Arie samen met een compagnon met hun eigen autobedrijf, gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van DKW’s. Het bedrijf was gevestigd op de Nassaulaan in Haarlem. Nadat de compagnon al gauw weer zijn eigen weg volgde ging Arie de Rek in zijn eentje door met het bedrijf. Arie hechtte veel waarde aan goed onderhoud voor een eerlijke prijs, hij luisterde en dacht mee met de klant om zo altijd tot de juiste oplossing te komen.

Toen in 1953 er een beter pand ter beschikking kwam in de Wolstraat, verhuisde de zaak. In de Wolstraat had Arie een 10-jarig huurcontract. Logischerwijs moest er in 1963 dus gezocht worden naar een nieuw pand. Zijn oog viel op een BP tankstation aan de Leidsevaart. Na het verlopen van het huurcontract verhuisde het bedrijf zich dus naar de Leidsevaart.

Het pand en bijbehorende BP tankstation omstreeks 1963.
Arie de Rek (links) met zijn zoon Ton de Rek en toenmalige monteurs (foto omstreeks 1963).

Naast DKW’s ging het bedrijf nu ook brandstof verkopen. Na jarenlang DKW en Auto Union (voormalige namen Audi, jaren 60) dealer te zijn geweest wordt deze tak verplaatst naar het toenmalige Van Loon in Bloemendaal. Begin jaren ’60 had het bedrijf een paar korte samenwerkingen met Wartburg en Isuzu, maar beiden hielden geen stand en besloot het bedrijf zijn dealer lidmaatschappen met beide op te zeggen. Hierna ging het bedrijf in 1968 in zee met Skoda en werd het een officiële Skoda dealer. Hier kwam Hyundai in 1980 bij.

Arie de Rek sleutelt aan een DKW.

Tijdens die periode vertegenwoordigde het bedrijf Skoda, en later ook Hyundai elk jaar op de AutoRAI in Amsterdam (1968 – 1984). In 1980 kocht het bedrijf ook het leeggeraakte pand achter het bedrijf, waar zij de werkplaats van maakten zodat de voorkant van het gebouw vol kon worden gebruikt voor de showmodellen.

Verplaatsing van de oude bruggen uit de showroom naar de nieuwe werkplaats. Op de foto staat ook Egbert van der Meulen (links) samen met zijn vrouw Addie de Rek (rechts). (Omstreeks 1980)
Vooraanzicht nieuwe werkplaats gelegen aan de Maxwellstraat.

Sinds de introductie van de APK (Algemene Periodieke Keuring) in 1984 is het bedrijf meteen een officieel keurstation geworden. Het bedrijf bleef Skoda & Hyundai dealer tot 1990. Arie de Rek besloot door te gaan als universeel garagist.

Foto vooraanzicht showroom omstreeks 1988.

In 1995 werd het bedrijf overgedragen aan zoon Ton de Rek, die al vanaf 1963 werkzaam binnen het bedrijf was, en Egbert van der Meulen, echtgenoot van Addie de Rek, die sinds 1968 werkzaam was in het bedrijf. Sindsdien ging het bedrijf verder als VOF (Vennootschap Onder Firma). 

De jaren daarop is het bedrijf blijven bestaan en groeide het uit tot een begrip in de buurt.  In 2002 werden de overgebleven stukken van de oude pompinstallatie verwijderd en opgevuld.

Verwijdering pompinstallaties, 19 maart 2002.

Op 11 mei 2016 werd het stokje overgenomen door Fred en Erik van der Meulen, de zonen van Egbert. Na jarenlange ervaring opgedaan te hebben bij diverse dealerbedrijven waren Fred en Erik klaar om het bedrijf over te nemen en vastberaden de filosofie van Arie de Rek voort te zetten. Wel bleven Egbert en Ton stille vennoten en ging het bedrijf door als een CV (commanditaire vennootschap).

Egbert en Ton ondertekenen samen met Fred en Erik het venootschapscontract.

Fred en Erik staan samen met het team tot op de dag van vandaag met veel plezier voor u klaar, om u als klant van dienst te zijn. Bedankt voor de interesse in ons bedrijf en verwelkomen u graag in onze showroom.